Fogarasi Parketta – Laminált parketta előnyei

Fogarasi Parketta – Laminált parketta előnyei

A laminált parketta előnyei

Ha padlóburkolat, akkor sokan választják a laminált parkettát, hiszen számos előnnyel rendelkezik, amik alapján kimondható, hogy jelenleg a legjobb választás – persze csak bizonyos esetekben.

laminált parketták leglényegesebb előnye a hasonló termékekkel való összevetés szerinti kedvezőbb áruk. Ebből azt a következtetést is levonhatnánk, hogy egy laminált parketta minősége sokkal alacsonyabb, mint a többi burkolattípusé, ám ez nem igaz, mert az olcsósága csak a gyártástechnológiának köszönhető. A tömör fa persze jóval drágább, hiszen a gyártása során több hulladék keletkezik, és a lerakása is szaktudást igényel, a laminált parketta viszont többféle alapanyagból áll össze, a gyártása gyors, és akár házilag is könnyedén lerakható.

Ha a tartósság kerül szóba, a modern laminált parketták jól teljesítenek, hiszen a kopásállóságuk magas, és vannak olyan típusok is, amelyek karcállóak. Ez a felületüket borító, áttetsző, úgynevezett kopórétegnek köszönhető, ami többféle vastagságú is lehet. A vastagabb kopóréteg természetesen hosszabb élettartamot is jelent, ám ez nem jelenti azt, hogy a vékonyabb hamar elkopik: a legkedvezőbb árú laminált parketták is több éven át kitartanak, ám ez függ az igénybevétel mértékétől is. Ennek megfelelően a vékonyabb kopóréteggel bevont típusokat otthonokba, míg a vastagabbakat közületeknek, illetve üzlethelyiségekbe ajánljuk.

A kopóréteg alatti minta számtalan formában érhető el, hiszen a különféle fafajták színeit és erezetét utánozza, de persze olyan típusok is léteznek, amelyeket a természetben nem lelhetünk fel – ilyen például a faerezetű, de nem természetes színű laminált parketta. Az ilyen változatok segítségével bármilyen ötletet meg lehet valósítani, így az otthonok változatossága gyakorlatilag végtelen lehet.

Néhány esetben – mint fentebb írtuk – a laminált parketta nem előnyös, így például vizes helyiségekben nem használható, emellett pedig hátrányaként szokás megemlíteni, hogy nem felújítható.

Amennyiben felkeltették az érdeklődését a laminált parketták, tekintse meg választékunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Bővebben: https://fogarasiparketta.hu/termekkategoria/padlok/laminalt-parketta-padlok/